Uitleg

Algoritme Exclusive Signals

De kracht van kwantitatieve analyse bestaat uit het uitvoerig testen van koersdata op verschillende (vaak wisselende) marktomstandigheden. Alle koersdata is over een periode van 16 jaar uitvoerig getest waarin op- en neergaande markten elkaar afwisselden. Alle jaren werden positief afgesloten.
Dit heeft tot het Exclusive Signals Algoritme geleid. Het grote voordeel van het handelen met een Algoritme is dat men altijd - op een vooraf vastgesteld set handelsregels - dezelfde beslissingen neemt. Door dit Algoritme op een Server te plaatsen welke rechtstreeks in contact staat met alle Beurzen kan men dag en nacht de orders op de beurs inleggen.
Dit heeft meerdere voordelen: ten eerste wordt de emotie uit de beslissing gehaald en ten tweede is het niet meer nodig om continue achter het scherm te blijven zitten om op een signaal te wachten.
Een systeem kan nog zo goed in elkaar steken maar wanneer de emotie niet bedwongen kan worden zal het meestal tot een tegenvaller lijden. Vaak zal blijken dat er te vroeg of te laat is in- of uitgestapt of dat de trade helemaal niet uitgevoerd had mogen worden.

Oplossing is Autotraden

Het Autotraden met een gekwantificeerd handelssysteem is hierin de oplossing. De computer zal nooit een transactie uitvoeren wanneer niet aan alle eisen - welke beschreven staan in het Algoritme - is voldaan.

Onze computers monitoren éénmaal per dag - voor sluiten van de beurs - de S&P 500 index op koop- en verkoopmomenten. De signalen worden direct doorgegeven aan uw broker of via SMS en E-mail naar u verzonden. Wanneer het signaal naar uw broker wordt verzonden zal de transacties door de computer direct op uw beleggingsrekening worden uitgevoerd, ongeacht het tijdstip. Voor deze geavanceerde automatische koppeling dient u wel een speciale ‘autotrading’ rekening te hebben bij een aangesloten broker. U kunt een dergelijke rekening openen bij www.Systems2Follow.com. of bij www.iris.nl

Exclusive Signals Algoritme

Dit is een hefboom product! Exclusive Signals heeft al haar Algoritmen zo uitgewerkt dat het een bodem in een opgaande trend probeert te kopen of een top in een neergaande trend probeert te shorten. Het Algoritme handelt maximaal 2 futures. In verband met de benodigde Margin om dit aantal futures te kunnen handelen adviseren wij een minimaal startkapitaal van €30.000,-  
Het algoritme bestaat uit 40 verschillende long- en shortstrategieën. Wanneer er 1 of meerdere strategieën een signaal afgeven wordt er per dag één positie geopend. In totaal worden er max 4 posities gekocht of geshort. De posities worden daardoor langzaam opgebouwd waardoor de gemiddelde aankoopprijs steeds lager komt te liggen. Wanneer het vierde signaal eenmaal komt hebben we vaak rond de 20 strategieën die een koopsignaal afgeven. Wanneer dit gebeurt staat vaak de bodem in de index en kan de koers omhoog. Doordat de gem. aankoop relatief steeds gunstiger ligt hebben we vaak maar een korte tick omhoog nodig en staat de gehele positie op winst.
Psychisch is deze manier van traden heel lastig omdat de positie groter wordt terwijl het verlies steeds verder oploopt. Mede hierdoor is het niet voor iedereen geschikt. Ook kan het verlies zo hoog oplopen dat er op een verlies van 20% de positie(s) gesloten worden. Uiteraard kan deze order alleen uitgevoerd worden wanneer de markten ook open zijn voor handel. Het kan daarom voorkomen dat het future systeem een handeling uitvoert die in de CFD niet wordt gehandeld omdat de CFD markt beperkte openingstijden heeft.

Naast een mate van volatiliteit is het een zeer robuust systeem met meer dan 80% winnende signalen. Kijk ook eens naar de performance pagina.
Ondanks het niet bovenmatig frequent handelen heeft het Exclusive Signals Algoritme een hoge hitratio een hoge rendement/risico verhouding.

Let op! Beide systemen handelen met een hefboom. Het future systeem handelt met een hefboom van $50,- (vijtig Dollar) en het CFD systeem handelt met een hefboom van $17,- (zeventien Dollar).

Max drawdown

Overigens is de drawdown tot op heden –65,8% geweest wat niet betekent dat het niet nog lager kan. Dat is ook de reden waarom er zoveel geld voor dit systeem geadviseerd wordt. Wanneer er wederom zo’n verlies te verwerken valt is er in elk geval voldoende geld over om dit systeem te kunnen blijven handelen.
Vanaf 1995 een max. verlies van -65% en het slechtste jaar ooit heeft altijd nog een winst van +17% laten zien.
Uiteraard geldt ook voor dit systeem...... “Behaalde resultaten uit het verleden, bieden geen enkele garantie voor de toekomst”

Alpha Based Capital

Daarnaast bestaat er ook de mogelijkheid om het in combinatie met mijn beleggingsfonds Alpha Based Capital (ingeschreven in het AIFM vergunningenregister van de AFM onder nummer 15000804) te handelen wat ook gebaseerd is op uitsluitend kwantitatieve systemen. Kijkt u gerust eens op: www.alphabasedcapital.com.

Alle algoritmes van Exclusive Signals, zijn gebaseerd op de ervaringen uit de algoritmen en strategieën van Alpha Based Capital. Zelf ben ik een groot voorstander van de combinatie tussen het futuresysteem en het beleggingsfonds omdat daarmee nog minder risico gelopen wordt. Het beleggingsfonds heeft gemiddeld minder dan 5 dagen een positie openstaan en gaat gelijker tijd zowel long als short.
Ik concentreer mezelf hoofdzakelijk op het beheren van de risico’s. Dit is tweeledig: wanneer de risico’s klein zijn is het systeem psychisch makkelijker te handelen. Daarnaast is het zo dat wanneer er weinig risico gelopen wordt de winsten vanzelf volgen.

Omdat beide systemen weinig voor elkaar onderdoen hanteer ik voor mijzelf de 80-20 regel. Zelf heb 80% van mijn vermogen in het minder risicovolle beleggingsfonds Alpha Based Capital belegd en de overige 20% in Exclusive Signals. Alle winsten van mijn futuresysteem boven 10% room ik af en stort ik bij in Alpha Based Capital.

Om al onze klanten optimaal te laten meegenieten van het Exclusieve Algoritme hebben we verschillende Algoritmen geschreven voor verschillende vermogens. Wilt u meer informatie met betrekking tot uw persoonlijke situatie kunt u contact met ons opnemen. Wij staan iedereen graag persoonlijk te woord om aan uw persoonlijke wensen invulling te geven.

Voor klanten met een vermogen van meer dan €150.000,- hebben we een zeer exclusieve Algoritme geschreven.