Future System

Algoritme Exclusive Signals

De kracht van kwantitatieve analyse bestaat uit het uitvoerig testen van koersdata op verschillende (vaak wisselende) marktomstandigheden. Alle koersdata is over een periode van 16 jaar uitvoerig getest waarin op- en neergaande markten elkaar afwisselden. 
Dit heeft tot het Exclusive Signals 2.0 algoritme geleid. Het grote voordeel van het handelen met een algoritme is dat men altijd - op een vooraf vastgesteld set handelsregels - dezelfde beslissingen neemt.
Een systeem kan nog zo goed in elkaar steken maar wanneer de emotie niet bedwongen kan worden zal het meestal tot een tegenvaller lijden. Vaak zal blijken dat er te vroeg of te laat is in- of uitgestapt of dat de transactie helemaal niet uitgevoerd had mogen worden.

Oplossing is Autotraden

Het Autotraden met een gekwantificeerd handelssysteem is hierin de oplossing. De computer zal nooit een transactie uitvoeren wanneer niet aan alle eisen - welke beschreven staan in het algoritme - is voldaan.

Onze computers monitoren éénmaal per dag - voor sluiten van de beurs - de S&P 500 index op koop- en verkoopmomenten. De signalen worden direct doorgegeven aan uw broker en/of via SMS en E-mail naar u verzonden. Wanneer het signaal naar uw broker wordt verzonden zal dit signaal direct op uw beleggingsrekening worden omgezet tot een order, ongeacht het tijdstip. Voor deze geavanceerde automatische koppeling dient u wel een speciale ‘autotrading’ rekening te hebben bij een aangesloten broker. U kunt een dergelijke rekening openen bij www.Systems2Follow.com of bij www.iris.nl

'Oude' systeem ES1.0

ES 1.0 is destijds ontwikkeld op een koers in de S&P500 Index van rond 1.500 punten terwijl diezelfde index nu rond 3.800 noteert. Dat is een ruime verdubbeling in koers. Gemeten naar het risico heeft deze verdubbeling in het aantal punten meer nadelen dan voordelen. Immers is een 5% daling in de Index op 1.500 zo’n 75 punten terwijl het in deze tijd zo’n 190 punten zal zijn. Dit heeft nogal veel consequenties op het in te nemen risico. Zeker wanneer de waarde van de E-mini future $50,- per punt bedraagt. Waar het systeem in het verleden makkelijk een 2e, 3e of zelfs af en toe een 4e positie in kon nemen wordt dat met een risk van 190 punten (of soms nog meer) een onverantwoord groot risico. Uiteraard is alles relatief. Een verdubbelde index zou eigenlijk moeten betekenen dat de inleg ook zou moeten verdubbelen. Daarmee blijven de nadelen van weinig signalen en een ruime stoploss nog steeds aanwezig.

Stoploss

Om de grote drawdowns in de toekomst tegen te gaan moest er op een andere manier naar risico’s gekeken gaan worden. Tijdens het analyseren van alle gehandelde data van de laatste 7 jaar van ES 1.0 bleek dat de grootste verliezen op de momenten ontstonden dat de bewegelijkheid (VIX-Index) ineens flink toenam. Stoplosses zijn zo uitgewerkt dat dit afhankelijk van de volatiliteit het stopniveau aanpast. In tijden dat de volatiliteit (de beweeglijkheid) ineens oploopt zal er een kleinere stop gehanteerd worden.

Algoritme Exclusive Signals

Micro- vs Mini futures

De laatste jaren worden er van de grote Amerikaanse Indices naast de Mini futures nu ook Micro futures verhandeld. Deze futures noteren exact dezelfde koersen als de originele Mini future, alleen is de factor 10 x zo klein. In plaats van een E-mini future van $50,- noteren de Micro futures een koers van $5,- per punt. Dat is nogal een groot verschil. Er is nu de mogelijkheid om met een factor 10 kleiner te handelen. Dit geeft veel meer mogelijkheden om met de positie grootte te variëren wanneer dat nodig mocht blijken.

 

Exclusive Signals 2.0

Bovenstaande aanpassingen aan de stoplosses en de combinatie van het handelen in Micro futures heeft geleid tot Exclusive Signals 2.0 (ES 2.0). Het ES 2.0 algoritme is zo uitgewerkt dat het een bodem in een opgaande trend probeert te kopen of een top in een neergaande trend probeert te shorten. Het algoritme bestaat uit 30 verschillende long- en shortstrategieën.
Zoals gezegd maakt het nieuwe gecombineerde systeem ES 2.0 gebruik van strakke stoplosses. Daarnaast maakt ES 2.0 gebruik van de mogelijkheid om met Micro futures te gaan handelen.

 

Het startkapitaal is vastgesteld op €20.000,-

ES 2.0 algoritme

Dit is een hefboom product! Lees uitvoerig de disclaimer voor verdere uitleg over de risico’s. Klik op deze link voor de disclaimer: https://exclusivesignals.com/disclaimer.html

Het Algoritme handelt maximaal 2 Mini futures, dit kunnen ook de zogenaamde Micro futures zijn welke een factor 10 kleiner handelen (max 20 Micro futures). In verband met de benodigde Margin om dit aantal futures te kunnen handelen is een minimum startkapitaal van €20.000,- vereist. 

Uiteraard geldt ook voor dit systeem...... “Behaalde resultaten uit het verleden, bieden geen enkele garantie voor de toekomst”. In het verleden is er een periode geweest waar het systeem op bijna 67% verlies heeft gestaan. Dat kan in dit geval betekenen een verlies van ruim €13.000,-  

Wilt u meer informatie met betrekking tot uw persoonlijke situatie kunt u contact met ons opnemen. Wij staan iedereen graag persoonlijk te woord om aan uw persoonlijke wensen invulling te geven.